Over de module Ego-professionaliteit

Onderdeel van Bureau van Zimmeren

Herken je dit? Het gaat niet lekker, maar je kunt er niet precies de vinger op leggen hoe dat komt. Of misschien vraag je jezelf af waarom je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt. Dit kan een ‘unheimisch Gefühl’ geven waarbij je niet goed weet waar je moet beginnen om veranderingen aan te brengen. Dit is bij uitstek het terrein waarop Bureau Van Zimmeren zich begeeft en een jarenlange expertise in heeft opgebouwd. Het leerprogramma Ego-Professionaliteit is een onderdeel van onze dienstverlening.

De gedachte achter deze module

Het Westen van de wereld is zowel in werk als in privé sterk pres(en)tatie-gemotiveerd. Dit triggert vaak het verlangen c.q. de eis om jezelf te willen/ moeten bewijzen, waardoor jouw gedrag beïnvloed wordt en onder druk kan komen staan. Juist dan heb je grote kans dat je ego geactiveerd wordt.

Werk je in een zogenaamd mensgericht beroep en/of beweeg je jezelf in een persoonlijke relatie (vrienden of familie), dan kom je jezelf vaak tegen. Dat wil zeggen dat je getriggerd wordt op je waarden en normen, interne regels en overtuigingen. Dat je gespiegeld wordt door degenen met wie en voor wie je werkt en omgaat. Het is hiermee een heel dunne scheidslijn tussen persoonlijkheid en ‘professionaliteit’. 

Dit kan heel confronterend zijn, onzeker maken, vermoeiend zijn en (zelf)twijfel oproepen. Ook hier werpt het ego zich op als beschermer om je overeind te houden. Doorzie je dit, dan is er geen enkel probleem en kun je gebruik maken van het ego om te functioneren. Helaas hebben we vaak totaal niet door dat het ego ons parten speelt en identificeren we ons ermee. Daarmee creëren we een hoop problemen.

Het is ons doel dat jij volledig jezelf kunt zijn en daardoor optimaal jouw kracht, talent en kwaliteiten benut.

Meer over Bureau van Zimmeren

Wij, Leon (1970) en Patrice (1967) van Zimmeren, broer en zus, zijn de drijvende krachten achter Bureau Van Zimmeren en ontwikkelaar van de Ego Module. Vanuit onze opvoeding hebben wij een gezonde dosis sociaal besef en idealisme meegekregen. Na jarenlang ons eigen pad te hebben gevolgd, hebben wij elkaar gevonden en besloten met Bureau Van Zimmeren onze krachten te bundelen en ons ideaal te verwezenlijken: een bijdrage leveren aan (de ontwikkeling van) de maatschappij. Wil je weten wat wij allemaal nog meer doen? Kijk dan op onze website 

Bekijk onze site

Geïnteresseerd? Meld je dan aan voor ons leerprogramma of neem contact met ons op

Graag zoeken wij uit hoe wij jou het beste kunnen helpen
Aanmelden Contact
Vestigingsadres: St. Catharinastraat 1, 5611 JA Eindhoven
Correspondentieadres: Eikenbaan 12 6903 BJ Zevenaar
Email: info@egomodule.nl

Bel ons op 085-040 60 37
Copyright Module Ego Professionaliteit 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design